Volle melk beter als halfvolle melk

Volle melk beter als halfvolle melk

Wie had dat gedacht? Volle melk beter als halfvolle melk. Bij mij krijgen ze allemaal halfvolle melk, waarom? Omdat ik volle melk zelf niet lekker vind. Heb het de kinderen nog niet laten proberen. Nu blijkt uit onderzoek dat deze melk beter is als halfvolle. 

Lager BMI

Onderzoekers hebben 2700 kinderen gedurende een aantal jaren gevold. Een deel kinderen dronk volle melk en een deel dronk halfvolle melk. Uit onderzoek is gebleven dat kinderen die volle melk dronken op latere leeftijd een lagere BMI hadden dan de halfvolle kinderen. Ze lopen dan een lager risico op overgewicht of obesitas.

Lees ook: Wat er allemaal in pakjes drinken zitten!

Verschil volle en halfvolle melk

Maar wat is nu het verschil tussen volle en halfvolle melk? Volle melk bestaat uit 3-4% vet, halfvolle ongeveer 1,5%. De meeste voedingstoffen bevinden zich in het niet-vette gedeelte van de melk en gaan niet verloren bij het afromen van de melk. Wel bevatten beiden soorten melk vergelijkbare eiwitten, vitamine B12 en B2 en mineralen. Volle melk geeft ze een volle gevoel waardoor ze minder snel trek krijgen in tussendoortjes. Klinkt logisch!

Stappen jullie over als ze het nog niet kregen?

Bron: Nu.nl | frieslandcampinainstute.nl 

Oprichtster & owner of:
* www.kiddiesnews.com
* www.bij-tanties.nl
* mama of 3 kids

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *