Super gezonde, makkelijke traktatie’s voor kinderen

Is je kindje bijna jarig? Neemt afscheid van het kdv? Of wil je gewoon eens lekker en uniek trakteren? Hier zijn mijn favo traktaties. Lekker, erg makkelijk, ziet er SUPER crea-bea uit en ook nog eens erg gezond! Wat wil je nog meer? Als ouder ben je al vaak druk zat dus een makkelijke traktatie is dan mooi mee genomen. Kijk snel verder en doe ideeën op voor je eigen traktatie.

 

Rups in appel!

traktatie

Hoe maak je het? 

Maak een klein gaatje in de appel en doe hier dan je ‘rups’ in. Deze snoepjes kun je bij de drogist of bij een supermarkt kopen. Het ziet er uit of het net echt is hé? De kindjes vinden dat natuurlijk helemaal super en vooral als je het dan ook nog eens echt kan opeten! Als oogjes kun je met een stift er stipjes opmaken maar vind je dat niet zo’n fijn idee dan kun je er ook nog eens voor kiezen om er bv. glazuur of een stipje gesmolten chocolade op doen. Doe het in een leuk bakje en je traktatie is af!

Fruit – Ijsco

74f9cbcd169d25a786541940f4f29293

Hoe maak je het?

Koop ijshoorntjes, in de supermarkt of ga langs bij de snackbar en vraag of je daar wat hoorntjes kan kopen. Net zo makkelijk want dan kun je je precieze aantal gelijk kopen. Maak van vers fruit stukjes en stopt het in de ijs hoorn. Zorg er wel voor dat je niet teveel vocht van het fruit meeneemt in de hoorn want dan kan het hoorntje nog wel eens wat smeuïg worden. Heerlijk en super GEZOND!

Popcorn hand

traktatie

Hoe maak je het?

Deze traktatie is erg leuk voor het afscheid op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Je koopt in de supermarkt deze ‘hygiëne’ handjes. Vaak zitten er gelijk heel veel in maar dat is dan weer super handig voor bv. je eigen haar verven 😉 Voor in de vinger kun je kleine snoepjes of kleine stukjes fruit doen. Als je voor fruit kiest zeg ik er wel even bij dat je het dan niet zover van te voren kan maken aangezien het afgesloten in de zak zit en het fruit er dan niet lekkerder op wordt. Dan moet je het s’morgens even gauw maken. Het snoep of het fruit zijn de nagels. Je vult het met popcorn, lekker en gezond en tadaa… klaar is je handje!!

Zoals ik al zei, super makkelijke traktaties maar voor kinderen erg leuk om te krijgen en nog leuker om weg te geven. Vooral als ze dan ook een handje hebben meegeholpen want dat lukt bij deze traktaties wel, hulp van je kindjes!

Heb je zelf nog anderen ideeën over traktaties? Leuk, ik ben erg benieuwd!

Oprichtster & owner of:
* www.kiddiesnews.com
* www.bij-tanties.nl
* mama of 3 kids

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *