Spelen met je baby

Spelen met je baby

Spelen met je baby? Hoe doe je dat? Kan je wel al met je baby spelen? Natuurlijk kan dat. Zo klein dat ze al zijn vinden ze aandacht fijn en kunnen ze al veel leren van kleine spelletjes die je al met je baby kan doen. 

Spelen met je baby, kan dat al als ze zo klein zijn?

Jazeker kan dat al. Je baby vind het juist fijn als je met hem ‘speelt’. Je baby zal zich er veilig en geborgen bij voelen. Hij maakt al veel mee de eerste paar weekjes dat hij in onze wereld gekomen is. De bevalling, zijn nieuwe omgeving, al die indrukken. Dan is het juist fijn voor je baby dat jij hem een stukje veiligheid kan bieden door kleine spelletjes met hem te spelen. Nu moet je er niet al teveel bij denken en dat je van alles klaar moet zetten om met je baby te spelen, nee, we hebben het hier over kleine, ingetogen spelletje 1 op 1.

Klap eens in je handjes. 

Neem je baby op schoot en leg hem op je bovenbenen. Zo kun je goed contact maken met je baby. Pak zijn handjes of voetjes en zing klap eens in je handjes en maak hierbij kleine bewegingen. Je zult zien dat je baby hier van geniet.

Babymassage

Je baby zal hier enorm van genieten. Huid contact vind je baby de eerste paar weken erg fijn en het is ook erg belangrijk om zo samen met hem een band op te bouwen. Kijk eens in de buurt of ze daar babymassage geven (vaak leer je hier ook een beetje over in de kraamweek), koop bij de drogist lekkere babyolie en zorg dat de kamer lekker op temperatuur is zodat je baby het niet koud krijgt tijdens de massage. GENIETEN!!

Spelen met je baby
Babymassage

Kiekeboe

Doe je handen voor je ogen en speel kiekeboe. Heel simpel maar je zult merken dat je baby dit al snel leuk gaat vinden. Als je baby wat ouders wordt zul je zien dat hij het ook na gaat doen.

Zo zie je maar, simpel denken, klein denken en zorgen voor face to face contact. Dit is niet alleen leuk voor je baby maar ook voor jezelf. Hij zal na verloop van tijd je spelletjes gaan herkennen en hier op reageren door geluidjes te maken of door bv zijn tong uit te steken. Speelgoed heeft je baby de eerste paar weken niet echt nog nodig. Als hij kan pakken met zijn handen kun je hem een rammelaar geven om zo de motoriek te blijven stimuleren.

Enjoy! ☺️

 

Foto: flickr.com- sakena / valentina

Oprichtster & owner of:
* www.kiddiesnews.com
* www.bij-tanties.nl
* mama of 3 kids

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *