Reiswieg en Maxicosi in 1

Kennen jullie dit al gezien? Een reiswieg en een maxicosi in 1. De eerste en enige autostoel in de wereld die helemaal plat kan achterin de auto. Ouders van Nu geeft hier zelfs een koopadvies voor. Ik had er nog nooit van gehoord of gezien dus ik ben even op research gegaan.

Jane Matrix Light 2

Op reiswieg.nl kun je de Jane Matrix Light 2 kopen of huren. Ze laten zelfs een filmpje zien hoe deze in realiteit werkt. De link volgt onderin dit bericht. Het zit zo, je hebt als het ware een maxicosi die je helemaal plat kan leggen en er dus een reiswieg van kan maken. Ook kun je de reiswieg en maxicosi op je onderstel bevestigen waardoor je er gewoon mee kan wandelen. Hij past helaas niet op elk onderstel je hebt dan wel een Capazo Pro, Jane Transporter, Jané Matrix en Concord sleeper onderstel nodig. Jane Matrix Light 2

Bevestiging

De 2 in 1 maxicosi ( laat ik het maar even zo noemen, hihi ) bevestig je of met een isofix of met 2 gordels achterin je auto. Je zet hem super handig in de isofix en je kunt hem dan zelfs draaien, wat dan weer erg fijn is voor je rug 😉 , zodat je baby achterstevoren op de bank zit. Of je zet hem op de isofix en legt hem via zithouding in de lig houding zodat je baby heerlijk kan liggen tijdens het ritje van A naar B ( op reiswieg.nl staat een beschrijving van de plaatsing van beiden mogelijkheden ) Er zijn losse matrasje voor de reiswieg te koop dat je baby lekker kan liggen. Er zitten net als bij andere maxicosi’s 5 punt gordels in.

Veiligheid

De bekleding van de 2 in 1 autostoel kun je goed en eenvoudig reinigen wanneer dit nodig is,super handig voor het geval er bijv gespuugd wordt. De in 1 autostoel is goed door de test gekomen bij de ANWB, beoordeeld op goed en de bekleding zelfs op zeer goed. De Jane Matrix Light 2 scoort in de kinderzitjestest van de ANWB dus goed. En nog belangrijker is dat deze reiswieg veilig is tijdens de zijwaarste en frontale botsing In veel zuidelijke landen wordt de 2 in 1 autostoel heel veel ge
bruikt.

Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Zelf zou ik hem niet meer aanschaffen omdat ik al 3 kindjes heb dus hem niet meer nodig zal hebben. Maar als ik er eerder van had gehoord, zou ik er denk ik wel over nadenken. Nadeel is alleen als je dan een tweede krijgt je een achterin erg veel ruimte kwijt zou zijn mocht je hem in de lig houding willen leggen.

Jane Matrix Light 2

Hier nog wat wist-u-datjes over de Jane MAtrix Light 2:

 • liggend (reiswieg) tot 75 cm
 • zittend (autostoeltje) tot 13 kg
 • je de baby direct vanaf de geboorte lekker moet laten liggen
 • de baby liggend beter slaapt dan zittend
 • je de baby in totaal niet langer dan 2 uur per dag moet laten zitten. Je telt dus alle zitmomenten bij elkaar op.

Ik ben er benieuwd wat jullie van de Jane Matrix Light 2 vinden, hebben jullie er ervaring mee of ken je iemand die de 2 in 1 autostoel heeft? Laat het hier onderin in de reactie’s weten, ben erg benieuwd naar jullie mening! 🙂

P.S: hier nog de link van het filmpje

Oprichtster & owner of:
* www.kiddiesnews.com
* www.bij-tanties.nl
* mama of 3 kids

Ook leuk om te lezen:

2 reacties

 1. Hallo! Ik heb de Jane Matrix light 2 gekocht, en weer teruggestuurd een tijdje terug. Ik vond het dóódeng hoe het stoeltje in zitstand vastzat in de auto. Superraar maar de manier waarop het stoeltje vastzit (gordel gaat onder de stoel door ipv eroverheen!), zorgt ervoor dat het enorm wankel vastzit. Wij hadden hem besteld voor de vakantie, maar ik blijf toch liever bij de veiligere maxicosi. Dan maar wat extra stoppen, wat we sowieso zouden doen.
  Hij ziet er overigens wel mooi uit, maar dat weegt uiteraard geen seconde op tegen de veiligheid. Ook is er een filmpje met de crashtest te vinden, moeite waard om te bekijken!

  1. Hè Kim, bedankt voor je reactie. Wat vervelend dat je er niet fijn bij voelde bij deze aankoop. Zo zie je maar weer dat je op je gevoel en je moederinstinct af moet gaan. Ik heb er wel positieve verhalen over gehoord, maar elke mening is weer anders. Ik waardeer je eerlijkheid.
   Liefs, Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *