Openheid vaccinaties crèche en kdv

Openheid vaccinaties

De laatste paar maanden hoor je steeds meer over kinderen wel of niet vaccineren. Ieder is hier vrij om het wel of niet te doen. Maar er zitten ook risico’s aan blootstelling van niet ingeënte kinderen in de kinderopvang. Zo kan het voor baby’s gevaarlijk zijn die nog niet gevaccineerd zijn. Minister Schippers wil hier meer openheid in bieden voor ouders. 

Verplichte documenten

Minister Schippers wil dat er bij de crèches en kinderdagverblijven documenten komen waar ouders kunnen inzien hoeveel kinderen er niet ingeënt zijn op de opvang zodat ouders aan de hand daarvan hun keuze kunnen maken. Alle kinderdagverblijven en crèches vragen bij de intake gesprekken of de kinderen wel of niet zijn ingeënt maar andere ouders zijn hier niet op de hoogte van als er bv een kindje niet wordt ingeënt.

Minister Schippers wil zeker niet dat de crèches en kinderdagverblijven de kinderen die nu niet ingeënt zijn weigeren. Ze zoekt uit of ze de crèches en kinderdagverblijven kunnen verplichten deze documenten openbaar te maken zodat ouders deze gegevens kunnen inzien. Ouders weten dan niet om welke kinderen het gaat maar om hoeveel kinderen het gaat.

Lees ook: Wat ze precies doen bij gehoortesten bij pasgeboren baby’s. 

RIVM

De meeste kinderen worden nog steeds ingeënt. Vooralsnog is het met 92 tot 98% volgens het RIVM nog steeds hoog. Wel zien ze een kleine daling bij vaccinaties voor zuigelingen. Eerder deze maand werd bekend dat het RIVM 2 miljoen euro uittrekt om zo ouders meer uitleg te geven over vaccinaties omdat er steeds meer vragen over het vaccinatieprogramma zijn.

 

Bron: Nu.nl 
Oprichtster & owner of:
* www.kiddiesnews.com
* www.bij-tanties.nl
* mama of 3 kids

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *