Eerste keer creche na de zomervakantie

Creche

Voor de kleinere kinderen komt er helaas ook weer een eind aan de zomervakantie. De eerste keer crèche na de zomervakantie kan niet altijd zo soepel verlopen als dat je gedacht of gehoopt had.

Voor de kleine kinderen zit het er helaas ook op, de vakantie. Het ‘gewone’ leven begint ook voor hun weer. Op tijd het bed uit om de grote broer of zus weer naar school te brengen of omdat papa en mama gewoon weer moeten werken. Dan kan best even moeilijk zijn om weer bij de leidsters van de crèche te moeten blijven. Voor sommige kinderen is  dit best wel erg weer wennen, al die tijd lekker bij papa en mama geweest. Leuke dingen samen gedaan, enorm veel knuffelen en leuke dagjes weg geweest. Hoe kun je dit het beste laten verlopen? Het afscheid, als ze er moeite mee hebben (de 1 heeft er meer moeite mee als de ander) en weer een hele dag zonder papa en mama.

Bereid je kind weer voor op de crèche

Dit kun je bv doen door samen het tasje weer klaar te zetten met luiers, reservekleertjes etc.

Moeite met afscheid?

Houd het afscheid kort wanneer je door hebt dat je kind er moeite mee heeft. Wanneer je elke keer weer terug komt om toch nog een kusje of knuffeltjes te geven denkt hij dat je weer terug komt. Ervaring leert dat dit de beste oplossing is, hoe moeilijk dit moment ook kan zijn. Lees ook het stukje Eenkennigheidsfase met nog meer tips.

Bel tussendoor eventjes met de crèche wanneer het afscheid moeilijk ging

Zit je niet lekker op je werk omdat je kleine zo erg moest huilen toen jij de deur uitliep? Bel dan even tussendoor om te vragen hoe het gaat. Vaak zijn de tranen alweer over wanneer papa of mama de deur uit is. En heb vertrouwen in de leidster, mocht hij/zij bv wel blijven huilen dan zullen ze jou vast wel even bellen om te overleggen of jij nog een tip voor ze hebben om hem wat gerust te stellen.

                        Bekijk hier nog meer Back To School TIPS!  

 

 

Oprichtster & owner of:
* www.kiddiesnews.com
* www.bij-tanties.nl
* mama of 3 kids

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *