Back to school TIPS!!

Back to school

Nog een weekje en dan moeten de kinderen hier weer naar school. Wij zijn de laatste regio in Nederland die volgende week weer begint. Andere regio’s zijn 2 weken geleden of vorige week al weer begonnen. Hier onder vind je een aantal Back To School tips die het allemaal net wat makkelijker maken zo in de eerste week.

Helaas moeten wij er dan nu ook echt aan geloven, het ‘normale’ leven start weer. Weer een lekker ritme in de dag hebben vind ik persoonlijk altijd wel weer fijn. Alhoewel ik de vakantie ook wel ga missen, nergens rekening mee hoeven te houden, kinderen kunnen lekker uitslapen (zijn ze bij mij altijd erg goed in 😉) en samen leuke dingen doen met het gezin. Aan al het leuke komt een einde dus ook aan de schoolvakantie. Hier staan de kids trouwens al te popelen om weer terug naar school te gaan. Tess gaat naar groep 3 en Stan naar groep 1 (april kindje dus mag nog een keer groep 1 doen, al vind hij dat hij al wel naar groep 2 mag, haha) De dagen worden hier al afgeteld.

Om de eerste weken wat makkelijker door te komen heb ik een aantal Back To School tips voor je klaar liggen waar je hopelijk een beetje profijt van zal hebben.

Tip 1 Begin de laatste week van de vakantie de bed tijden wat te vervroegen

Vakantie staat er natuurlijk ook voor dat de kinderen later naar bed gaan als anders. Om ze weer een beetje in het oude ritme te krijgen kun je beter de laatste week de bedtijden weer wat vervroegen. Zo komen ze langzaam weer in het goede ritme.

Tip 2 Zorg dat de tassen weer lekker schoon zijn

Om het nieuwe schooljaar weer lekker fris te starten kun je de rugzakken even lekker wassen. De meeste tasjes kunnen in de wasmachine, wacht hier niet mee tot een dag van te voren want dan heb je kans dat de tas nog niet droog is. Neem gelijk ook even de gymspullem mee in de wasmachine, en check de gymschoenen nog even of deze nog passen. Passen ze niet meer, dan heb je nog even de tijd om nieuwe te halen.

Tip 3 Aftelkalender maken

Bereid de kinderen weer voor op school. Vertel ze wanneer ze er weer heen gaan of maak samen een mooie aftelkalender zodat ze de dagen kunnen afstrepen. Zo weten de kinderen waar ze aan toe zijn en kunnen ze zich langzaam weer voorbereiden.

Tip 4 Variatie maken in de lunch pakketten

Bij ons wordt dit schooljaar voor het eerst het continurooster toegepast. Dus dat betekent dat de kinderen niet meer tussen de middag thuis een broodje komen eten maar op school blijven en daar met alle kinderen en de juffen/meesters gezamenlijk een broodje eten. Zorg voor een leuke verrassing in het lunchpakketje. Dat maakt het voor de kinderen een stuk leuker om hun lunchboxen te openen en er lekker van te gaan smullen. Hier een gezonde snack als voorbeeld.

Tip 5 Zorg dat alle spullen de avond van te voren klaar liggen

Wanneer je de lunch boxjes de avond van te voren klaar maakt scheelt dit je een hoop tijd in de ochtend. Leg samen met je kind de kleren voor de volgende dag voor ze gaan slapen klaar. Zet de gymspullem vast, dit alles zal enorm veel schelen in het drukke ochtend progamma die er altijd is.

Tip 6 Zorg dat alle afspraken weer in de agenda staan

Studiedagen, schoolvoorstellingen, projecten, verjaardagen. Zorg dat alles in het begin van het schooljaar weer in je agenda staan. Zo weet je wat je kan verwachten de komende tijd en kun je dit niet vergeten!!

 

Ik wil alle mama’s, en papa’s natuurlijk, weer veel sterkte en succes wensen de eerste weken na de zomervakantie op het werk en natuurlijk thuis samen met de kindjes! Nog even aftellen en dan hebben we alweer #herfstvakantie 😁

 

Beeld: Pixabay

 

Oprichtster & owner of:
* www.kiddiesnews.com
* www.bij-tanties.nl
* mama of 3 kids

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *