Babymoon: 7 tips voor de perfecte reis

7 tips voor perfecte babymoon

De babymoon, in de VS is het al een rage en inmiddels is het overgevlogen naar Nederland. Samen nog even zonder baby op vakantie in je zwangerschap of verlof. Hier lees je de 7 tips voor een perfecte babymoon.

Waarom een babymoon?

Nog 1x samen met je partner op vakantie zonder je baby. Nog even genieten met zijn twee. Even samen genieten van alles voordat je leven veranderd want zeg nou zelf, een kind krijgen is niet niks en er gaat heel veel veranderen in je leven. Flesjes geven, luiers verschonen, opvang regelen, alles moeten plannen, etc. Er komt heel wat bij kijken. In Nederland zie je het ook steeds vaker voorbij komen. Vooral bij BN-ers begint het een rage te worden.

Tips voor de perfecte babymoon.

Tip 1: De beste periode om op babymoon te gaan is na je eerste trimester. Dit omdat je je in het eerste trimester vaak nog last hebt van zwangerschapskwaaltjes zoals misselijkheid, veel moe, etc. In je tweede trimester zijn deze kwaaltjes vaak al minder of al helemaal weg. De trimesters daarna kunnen weer te zwaar zijn en bij sommige vliegtuig maatschappijen mag je niet meer vliegen ( mocht het een vlieg babymoon van worden ).

Tip 2: Bekijk, indien je gaat vliegen, tot wanneer je bij de vliegtuigmaatschappijen mag vliegen. Bij sommige maatschappijen mag je maar tot 24 weken vliegen en bij anderen tot 36 weken zoals bij KLM. Bekijk dit altijd even goed want anders mag je niet mee op je eigen babymoon 😉 

Tip 3: vergeet je zwangerschapskaart/verklaring niet. Hier staan alle gegevens op van je verloskundige en de belangrijke gegevens van je zwangerschap. Altijd handig indien je even wat wilt overleggen met de verloskundige. Zo weten ook de artsen/verloskundigen op de vakantiestemming gelijk hoe jij ervoor staat in je zwangerschap.

Tip 4: beperk de reistijd. Uren lang achter elkaar stil zitten is niet fijn als je zwanger bent. Wordt het een auto babymoon, stop dan na elke 2 uurtjes even om je benen te strekken. Mocht je vliegen, probeer dan ook zoveel mogelijk even te lopen in het gangpad.

Tip 5: geef op de plaats van bestemming bij het restaurant of spa even door dat je zwanger bent. Je zult zien dat de kok net even wat meer zijn best voor je doet. En bij het spa resort zullen de behandelingen zodanig op jou situatie afstemmen.

7 Tips voor de perfecte babymoon

 

Tip 6: controleer je ziektekostenverzekering ook even op hoe je ervoor staat in het buitenland wanneer je zwanger bent. Altijd handig, you never know!

Tip 7: verdiep je in de tropische plekken wanneer je hier heen wilt met je babymoon ivm de tropische ziektes die je kan oplopen. En check of er voor het land van bestemming nog vaccinaties nodig zijn.

Wanneer je deze tips opvolgt zul je zien dat jij en je partner nog even genieten van de rust en de laatste vakantie met jullie tweeen ❤️

Foto: Flickr.com 

 

 

 

 

 

 

Oprichtster & owner of:
* www.kiddiesnews.com
* www.bij-tanties.nl
* mama of 3 kids

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *